Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.
Početna Arrow Vesti Arrow Uz podršku SIPPO programa posetili smo od 15-19. januara 2017. godine sajmove BAU 2017 u Minhenu, imm i Living Kitchen u Kelnu

Uz podršku SIPPO programa posetili smo od 15-19. januara 2017. godine sajmove BAU 2017 u Minhenu, imm i Living Kitchen u Kelnu

ponedeljak, 23 januar 2017 19:02

Partnerska saradnja Agencije za drvo i SGE (Switzerland Global Enterprize) započeta 2014. godine urodila je realizacijom brojnih seminara, trgovačke misije, poseta sajmovima i realizacijom internet platforme namenjene izvoznicima proizvoda od drveta.

Poslednja u nizu zajedničkih aktivnosti bila je poseta sajmovima BAU 2017 u Minhenu, imm i Living Kitchen u Kelnu. Nakon realizacije ovih projekata, SGE se gasi.

Agencija za drvo koristi i ovu priliku da izrazi svoju veliku zahvalnost čitavom SGE, a posebno Sabine Hanh-Fornet, projekt menadžeru za sektor tehničkog drveta i Nataliji Puntevskoj, predstavniku za područje Balkana. Njihova iskrena podrška u radu, profesionalnost, odgovornost i dobronamernost pomogli su preduzećima drvne industrije Srbije da lakše izađu na međunarodno tržište i Agenciji za drvo da lakše sprovodi svoju misiju.

Sajmove u Minhenu i Kelnu u okviru programa SIPPO posetila je grupa od 20 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Minhenski sajam, iako posvećen građevinarstvu, imao je posebnu halu u kojoj su izlagani proizvodi od drveta namenjeni građevinskoj industriji i različiti inovativni načini primene drveta u gradnji, kao i novi materijala na bazi drveta. Pored ove hale u još dve nalazili su se izlagači različitih podnih obloga od drveta. U utorak, 19. januara, na sajmu je održan i niz seminara koji su pod nazivom „Nove dimenzije: Drvo kao građevinski materijal“ ponudili informacije o inovativnim panel konstrukcijama, hibridnim drvenim laminatnim strukturama  i velikom broju drugih inovativnih načina upotrebe drveta kao konstruktivnog i građevinskog materijala.

Spisak izlagača na ovom sajmu broji više od 2700 preduzeća. Izlagača iz Srbije je bilo malo. Verujemo da bi u narednim godinama bilo dobro uz pomoć Agencije za drvo, Klastera drvoprerađivača, Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije osmisliti zajednički štand preduzeća koja se bave proizvodnjom drvene građevinske stolarije i drvenih podnih obloga. O ovome bi bilo dobro misliti što pre, jer se sa organizacijom sajmova za sledeću godinu počinje odmah po završetku ovogodišnjeg sajma.

U okviru Švajcarskog nacionalnog paviljona, a u organizaciji Switzerland Global Enterprize, na sajmu Kelnu izlagali su proizvođači nameštaja iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Ukrajine. Samostalno su na ovom sajmu učestvovala  četiri preduzeća iz Srbije. Jasno je da su troškovi sajamskog nastupa za srpske prilike značajan izdatak i da bi svakako trebalo potražiti mogućnost zajedničkog nastupa i izlaganja, kao i za sajam u Minhenu. U tom smislu, dobar primer mogu biti nastupi proizvođača iz brojnih država u okviru nacionalnih štandova.

Na ovom sajmu mogao se videti sve vrste nameštaja  i oprema za enterijere. Materijali i dizajn su raznovrsni ali je popularnost proizvoda od  punog drveta očigledna.

Broj izlagača meri se hiljadama a broj posetilaca je ove godine po prvi put prešao 150 000. Značajno je istaći da je od ukunog broja trgovačkih kuća koje su nastupale na sajmu polovina bila sa vannemačkog područja, da je svoje mesto na sajmu imalo 30 globalnih trgovinskih lanaca, da ovaj sajam pozicionira Keln kao prestonicu unutrašnjeg uređenja, kao i da je svaki drugi posetilac sajma došao iz inostranstva u Nemačku. Direktor Federalnog udruženja nemačkih proizvođača nameštaja  ističe da ovi podaci govore o tome da je internacionalizacija ovog sajma očigledan i  pravi put.

Pročitano 1706 puta