Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.
Početna Arrow Vesti

Vesti

Vesti i novosti o najnovijim aktivnostima našeg klastera.

Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu 7. aprila 2016. godine
organizuje drugu konferenciju "Drvna industrija i šumarstvo Srbije".
Pozivamo Vas da svojim učešćem u konstruktivnom dijalogu date doprinos
rasvetljenju problema koji opterećuju poslovanje firmi iz sektora
šumarstva i drvne industrije i definisanju smernica za njihovo rešavanje.

Program%20druge%20konferencije%202017 001

Poziv%20na%20drugu%20konferenciju1

Poziv%20na%20drugu%20konferenciju2

Partnerska saradnja Agencije za drvo i SGE (Switzerland Global Enterprize) započeta 2014. godine urodila je realizacijom brojnih seminara, trgovačke misije, poseta sajmovima i realizacijom internet platforme namenjene izvoznicima proizvoda od drveta.

Poslednja u nizu zajedničkih aktivnosti bila je poseta sajmovima BAU 2017 u Minhenu, imm i Living Kitchen u Kelnu. Nakon realizacije ovih projekata, SGE se gasi.

Agencija za drvo koristi i ovu priliku da izrazi svoju veliku zahvalnost čitavom SGE, a posebno Sabine Hanh-Fornet, projekt menadžeru za sektor tehničkog drveta i Nataliji Puntevskoj, predstavniku za područje Balkana. Njihova iskrena podrška u radu, profesionalnost, odgovornost i dobronamernost pomogli su preduzećima drvne industrije Srbije da lakše izađu na međunarodno tržište i Agenciji za drvo da lakše sprovodi svoju misiju.

Sajmove u Minhenu i Kelnu u okviru programa SIPPO posetila je grupa od 20 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Minhenski sajam, iako posvećen građevinarstvu, imao je posebnu halu u kojoj su izlagani proizvodi od drveta namenjeni građevinskoj industriji i različiti inovativni načini primene drveta u gradnji, kao i novi materijala na bazi drveta. Pored ove hale u još dve nalazili su se izlagači različitih podnih obloga od drveta. U utorak, 19. januara, na sajmu je održan i niz seminara koji su pod nazivom „Nove dimenzije: Drvo kao građevinski materijal“ ponudili informacije o inovativnim panel konstrukcijama, hibridnim drvenim laminatnim strukturama  i velikom broju drugih inovativnih načina upotrebe drveta kao konstruktivnog i građevinskog materijala.

Spisak izlagača na ovom sajmu broji više od 2700 preduzeća. Izlagača iz Srbije je bilo malo. Verujemo da bi u narednim godinama bilo dobro uz pomoć Agencije za drvo, Klastera drvoprerađivača, Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije osmisliti zajednički štand preduzeća koja se bave proizvodnjom drvene građevinske stolarije i drvenih podnih obloga. O ovome bi bilo dobro misliti što pre, jer se sa organizacijom sajmova za sledeću godinu počinje odmah po završetku ovogodišnjeg sajma.

U okviru Švajcarskog nacionalnog paviljona, a u organizaciji Switzerland Global Enterprize, na sajmu Kelnu izlagali su proizvođači nameštaja iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Ukrajine. Samostalno su na ovom sajmu učestvovala  četiri preduzeća iz Srbije. Jasno je da su troškovi sajamskog nastupa za srpske prilike značajan izdatak i da bi svakako trebalo potražiti mogućnost zajedničkog nastupa i izlaganja, kao i za sajam u Minhenu. U tom smislu, dobar primer mogu biti nastupi proizvođača iz brojnih država u okviru nacionalnih štandova.

Na ovom sajmu mogao se videti sve vrste nameštaja  i oprema za enterijere. Materijali i dizajn su raznovrsni ali je popularnost proizvoda od  punog drveta očigledna.

Broj izlagača meri se hiljadama a broj posetilaca je ove godine po prvi put prešao 150 000. Značajno je istaći da je od ukunog broja trgovačkih kuća koje su nastupale na sajmu polovina bila sa vannemačkog područja, da je svoje mesto na sajmu imalo 30 globalnih trgovinskih lanaca, da ovaj sajam pozicionira Keln kao prestonicu unutrašnjeg uređenja, kao i da je svaki drugi posetilac sajma došao iz inostranstva u Nemačku. Direktor Federalnog udruženja nemačkih proizvođača nameštaja  ističe da ovi podaci govore o tome da je internacionalizacija ovog sajma očigledan i  pravi put.

Počela je sa radom nova internet platforma

nedelja, 20 novembar 2016 10:52

Internet platforma na adresi http://serbianwoodprocessing.com/ je nastala kao rezultat saradnje izmedu Agencije za drvo i švajcarskog programa SIPPO sa ciljem da uspostavi direktne kontakte između srpskih preduzeća i inostranih kupaca njihovih proizvoda. Rukovodeći se informacijama iz sektora drvne industrije Srbije i iz povezanih sektora u zemlji i inostranstvu, Agencija za drvo i SIPPO sarađuju na projektima koji daju doprinos iskorišćenju punih proizvodnih i izvoznih kapaciteta drvne industrije Srbije. Drvna industrija Srbije je jedan od četiri sektora od posebnog značaja za Republiku Srbiju, zbog svoje izrazite izvozne mogućnosti i velikih potencijala za razvoj.

Ova platforma je osmišljena i realizovana kao podrška izvozu proizvoda od masivnog drveta. Srpska preduzeća koja žele da postave svoj profil na ovoj internet platformi mogu da se jave  Agenciji za drvo, na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , gde će dobiti uputstva o postupku prijavljivanja. Postavljanje profila na platformu je  besplatno do novembra 2017.godine, nakon čega će se naplaćivati.

Platforma će biti direktno povezana sa sajtovima SIPPO i Agencije za drvo , kako bi se umrežila sa posetiocima ovih sajtova i ostvarila što veći broj kontakata između zainteresovanih korisnika.

 

Klaster drvoprerađivača, pod pokroviteljstvom Razvojne agencije Srbije, realizuje Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja, koji će se  održati 09. novembra 2016. godine na Beogradskom sajmu u okviru predstojećeg Sajma nameštaja u Beogradu. Poziv je otvoren za preduzeća, kandidate za posao, škole, fakultete i sve institucije i pojedince koji posluju ili mogu poslovati sa drvnom industrijom i industrijom nameštaja. Kao posebna aktivnost organizuje se i besplatna radionica o samozapošljavanju u drvnoj industriji. Učesnici na Sajmu zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja imaće priliku da predstave svoje poslovne usluge i proizvode, da promovišu svoja preduzeća, da pronađu kvalifikovanu radnu snagu, da pronađu posao, naprave dogovore o studijskim posetama preduzeća, praksi, stipendiranju, volontiranju, međusobnom povezivanju ili započinjanju sopstvenog posla.

Pilot projekat  Sajma zapošljavanja u drvnoj industriji je realizovan krajem juna 2016. godine na Šumarskom fakultetu u Beogradu sa ciljem da se povežu svi pojedinci i institucije koji su u vezi sa ovom privrednom granom, kako bi se kroz direktne susrete uskladile njihove aktivnosti.
 
Podršku realizaciji  projekta su  pružili: Razvojna agencija Srbije (RAS), Privredna komora Srbije (PKS), Beogradski sajam, Regionalna razvojna agencija Beograd, Šumarski fakultet Beograd, Agencija za drvo, Udruženje "Održivi prostor", Tehnička škola "Drvo art" i brojna preduzeća.
 
Za više informacija o ovom sajmu kontaktirajte  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili www.klasterdp.rs .

Danas je na Šumarskom fakultetu u Beogradu održan Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja. Sajam su realizovali Agencija za drvo i Klaster drvopreradjivača, uz podršku Šumarskog fakulteta , Tehničke škole „Drvo Art“ i udruženja „Održivi prostor“.

Na sajmu je učestvovalo 14 preduzeća i 67 kandidata za posao, kao i predstavnici Šumarskog fakulteta, Tehničke škole „Drvo Art“ i JP Srbijašume.

Nakon uvodnog dela, u kome su se prisutnima obratili direktorka Agencije za drvo, Nataša Pantović kao  autor i  vođa projekta,  predstavnici  Šumarskog fakulteta, prof. dr Zdravko Popović i Tehničke škole „Drvo Art“, Milan Nikolić  i poželeli im uspeh u radu, održane su prezentacije preduzeća Saga drvo doo i Gir doo, a zatim je otpočeo glavni deo sajma – direktni susreti kandidata sa poslodavcima.

Prosečan broj razgovora koji su poslodavci obavili sa kandidatima je 21. Prema prvim utiscima poslodavaca, sajam je u potpunosti ispunio njihova očekivanja, organizacijom su zadovoljni u potpunosti, i smatraju da struktura kadidata odgovara njihovim potrebama, sa sugestijom da bi želeli više kontakata sa kadrom tehničara drvne struke i stolarima.

Kandidati za posao su bili aktivni , prezentovali svoje kompetencije i razmenili kontakte sa poslodavcima. Osnovna sugestija kandidata je bila da bi trebalo okupiti veći broj preduzeća i organizovati sajam u većem prostoru, jer je sala fakulteta u kojoj je održan sajam bila prepuna.

Zaključak svih prisutnih je da  ovakve sajmove treba organizovati češće, a najmanje dva puta godišnje. Odgovarajući na potrebe poslodavaca i kandidata, najavili smo organizovanje sledećeg Sajma zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja, tokom održavanja Sajma nameštaja, u novembru ove godine. 

Zahvaljujemo se svim učesnicima i nadamo se da će kontakti koje su razmenili rezultirati daljom saradnjom .

Svoje učešće na sajmu zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja, kao poslodavci, najavili su:
GIR doo, TOPWOOD doo, SAGA DRVO doo, SVE U MILIMETAR doo, PIRAMIDA doo, GAJ INŽENJERING I OPREMANJE doo, KARIŠIĆ INŽENJERING doo, BLUM, SCHACHERMAYER, MV TEPŠIĆ doo, MICROTRI doo, GRIFA doo, INTERHOLZ doo.

Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja će se održati 25.06.2016. godine na Šumarskom fakultetu u Beogradu, Kneza Višeslava 1. Realizatori Sajma su  Agencija za drvo i Klaster drvoprerađivača uz podršku Šumarskog fakulteta i Tehničke škole "Drvo art" i udruženja "Održivi prostor".
Sajam se organizuje sa idejom povezivanja i umrežavanja poslodavaca sa kandidatima, ali i sa obrazovnim institucijama.
Događaj nudi mnoštvo mogućnosti svim učesnicima:
Nezaposleni mladi ljudi mogu direktno da  se predstave potencijalnim poslodavcima, do kojih bi u drugim okolnostima teško došli. Takođe dobijaju uvid u to kakva se znanja, kompetencije i veštine traže od strane poslodovaca, pa se u tim oblastima mogu osnažiti kroz formalno ili neformalno obrazovanje. Dobiće informacije kako na najbolji način da se predstve i kako da privuku i zadrže pažnju potencijalnog poslodavca.
Poslodavci, predstavnici kompanija, malih i srednjih preduzeća, na jednom mestu mogu obaviti razgovore sa više kandidata.  Kroz razgovore mogu videti  kojim znanjima, veštinama i kompetencijama vladaju kandidati i usmeriti ih u kom pravcu je potrebno da se razvijaju.
Za kompanije, srednja i mala preduzeća ovakav događaj je idealna prilika da stupe u kontakt i zaposle kandidata koji odgovara njihovim specifičnim potrebama, ali i da se predstave u najboljem svetlu, istaknu kvalitete i vrednosti koje  ih čine prepoznatljivim i ojačaju svoj brend.
Sajam zapošljavanja u drvnoj industriji i industriji nameštaja je spona između mladih ljudi punih energije, željnih dokazivanja i spremnih da odgovore na izazove rada i onih kojima su potrebne osobe koje imaju potrebno znanje, veštine i kompetencije.

Prva grupa polaznika završila je MODUL 1 radionice koji se bavio prepoznavanjem osnovnih procesa na putu ka uspešnoj tansformaciji porodičnih preduzeća.

Radionicu su timski organizovali i sproveli Agencija za drvo, SIPPO- švajcarska organizacija za promociju uvoza u Švajcarsku i u zemlje Evropske Unije i Bizconnect7.

Uočivši potrebu da se temom tranzicije upravljanja u okviru porodičnih firmi pozabavi na osmišljen i temeljan način,  Sabine Hahn-Fornet-projekt menadžer iz organizacije SIPPO, Natalija Puntevska -zastupnik SIPPO za Balkan i  Nataša Pantović-direktor Agencije za drvo, inicirale su radionicu čiji je prvi modul realizovan 26. i 27. maja. U saradnji sa Nebojšom Milićevićem, direktorom Bizconnect7, osmišljen je sadržaj koji se u više modula bavi ključnim elementima prepoznavanja i primene procesa namenjenih uspešnoj realizaciji tranzicije upravljanja.

U okviru prvog modula, polaznici su obradili teme i alate u vezi sa razumevanjem različitih generacijskih i kulturnih vrednosti u svojim firmama, izvršili samoprocenu mehanizama komunikacije po metodama osmišljenim na univerzitetu Brajton i upoznali se sa rezultatima studija koje proces generacijske tranzicije analiziraju na globalnom nivou. Kroz primere iz prakse, analizirani su postupci koji treba da omoguće najvažnije - očuvanje kompanija i njihov dalji rad.

Agencija za drvo i Bizconnect7 uz podršku švajcarskog programa za promociju uvoza u Švajcarsku i zemlje EU - SIPPO i Klastera drvopreradjivača, organizuju dvodnevnu radionicu koja se bavi jednom od najkritičnijih faza u razvoju porodičnih firmi, a to je prenošenje upravljanja na sledeću generaciju.
  U sklopu šire podrške, namena ove  radionice je da postavi osnove uspešne generacijske tranzicije kroz planski strateški pristup i efikasno sprovođenje plana. Poštujući specifičnosti svake familije i porodičnog biznisa, bavićemo se upravo onim stvarima koje želimo da zadržimo kao trajnu vrednost za sve buduće generacije. Upoznaćemo se sa metodama i alatima koji nam mogu olakšati dalji razvoj preduzeća i upravljanja.

Prijave možete poslati na :

office Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  i na telefone:

+381648212064 I +381648212090

Strana 1 od 5