Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.
Početna Arrow Misija / Ciljevi

Misija Agencije za drvo:

 1. Da svojom aktivnošću stalno teži ostvarenju punog ekonomskog prosperiteta industrije za preradu drveta Srbije.
 2. Da njeno trajno nastojanje bude da se iz zemlje izvoze proizvodi sa što većim stepenom finalizacije.
 3. Da propagira plemenitost drveta kao materijala u cilju njegove zaštite, racionalne prerade, upotrebe i potrošnje.

Ciljevi Agencije za drvo:

 1. Da reprezentuje i zastupa svoje članstvo:

- u odnosima sa zvaničnim institucijama Republike Srbije;

- u odnosima sa drugim poslovnim i strukovnim udruženjima u Srbiji;

- u odnosima sa respektivnim inostranim nacionalnim i internacionalnim strukovnim udruženjima u cilju primanja što je moguće više upotrebljivih informacija;

 1. Da svom članstvu bude servis međusobnog informisanja i informisanja o stanju i prognozama na domaćem i stranim tržištima.
 2. Da na domaćem i stranim tržištima propagira i promoviše proizvode njenih članova kroz direktne kontakte, zvaničnu web prezentaciju, zvanično glasilo i sl.
 3. Da se angažuje u pronalaženju povoljnih, pre svega izvoznih poslova; da konkuriše za zajedničko obavljanje poslova u zemlji i inostranstvu.
 4. Da potpomaže inoviranju i usklađivanju domaćih kao i uvođenju i primeni međunarodnih standarda u sve segmente prerade drveta.
 5. Da daje doprinos što bržem i efikasnijem obrazovanju kadrova za potrebe drvne industrije, da dodeljuje prestižne godišnje nagrade najboljim radnicima, srednjoškolcima i studentima i da aktivno podržava i inicira pre svega primenjena naučna istraživanja.
 6. Da specijalistima iz svojih redova obezbeđuje participaciju u različitim instruktivnim i komercijalnim događanjima u inostranstvu koji pre svega mogu poslužiti bržem i efikasnijem transferu znanja i tehnologija iz razvijenijih zemalja u našu.
 7. Da se, zajedno sa drugim ovlašćenim telima, aktivno uključuje u procese licenciranja stručnjaka, obrazovnih i drugih institucija, preduzeća i sl.
 8. Da se zalaže i aktivno učestvuje u kreiranju i vrlo brzom uvođenju prepoznatljivih trgovačkih marki za pojedine proizvode od drveta koji dolaze iz Srbije.
 9. Da se bori protiv nelojalne konkurencije i raznih vrsta monopola.
 10. Da organizuje godišnje Skupštine na kojima će se prezentovati godišnji izveštaji, njihova analiza i smernice za buduće aktivnosti, zatim birati nova rukovodstva, dodeljivati nagrade i sl.
Pročitano 4138 puta
Ostali članci u rubrici: « O nama Članstvo »