Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

 

Agencija za drvo je u saradnji sa SIPPO organizovala posetu predstavnika  Hornbach , Der Holzring GmbH, Lux GmbH (OBI), Jacob Jurgensen GmbH  i  Fairventures/IPD  srpskim  kompanijama .  Odabir kompanija koje će kupci posetiti napravljen je na osnovu više kriterijuma, od kojih su najvažniji bili:  proizvodni program koji je u skladu sa potrebama nemačkih trgovinskih lanaca, spremnost domaćih kompanija da izvoze, posedovanje potrebnih sertifikata  i  lokacija kompanija.

Gosti  su u Beograd doputovali  22. i 23. septembra.  U prisustvu predstavnika domaćih privrednika, RAREI , EBRD, Bizconnect7  i SIPPO partnera, gostima je  dobrodošlicu   u ime Agencije za drvo poželela klaster menadžer Agencije za drvo d.o.o, gospodja Nataša Pantović,  a SIPPO program je predstavila gospodja Sabine Hahn-Fornet, SIPPO menadžer za tehničko drvo.  Nemačke kompanije su predstavljali :

Gospodin Hoffmann Ulrick, šef uvoza za Hornbach; gospodin Moele Maik, menadžer proizvoda iz Der Holzring GmbH; gospodja Chmurzynska Marta, visoki menadžer proizvoda iz Lux GmbH (OBI); gospodin Pledt Jeans, menadžer za proizvode od lišćara sa evropskog područja; gospodja Lemcke Juliane, konsultant za investicije i upravljanje u IPD. Večeri  dobrodošlice održanoj  23. septembra  u prijatnoj atmosferi restorana „Gradska“ u Starom Gradu prisustvovali su: gospodin Gradimir Simijonović- vlasnik „Toplica drvo“ d.o.o. i marketing menadžer iste kompanije gospodja Gordana Žikić; gospodin Rajko Sredanović, vlasnik kompanije „Interholz“d.o.o; gospodin Dragojlo Blagojević,  vlasnik časopisa „Drvotehnika“; gospodin Dragan Bojović, vlasnik kompanije „Unidas“ d.o.o. i gospodja Marta Karpić, marketing menadžer iste kompanije; gospodin Borislav Todorović , arhitekta kompanije „BMSK“ d.o.o;gospodin Nebojša Milićević,vlasnik „Bizconnect7“; Gospodja Ljiljana Marković  koordinator tima iz RAREI; gospodja Bojana Vukosavljević, menadžer EBRD za Srbiju; gospodja Sanja Katarić , prevodilac za nemački i engleski jezik. 

Program pod nazivom„Buyer's Mission“ realizovan je posetama  u osam kompanija.

23.septembra kupci su obišli „Saga drvo“d.o.o i LKVcentar d.o.o. Direktor kompanije „Saga drvo“, gospodin Branko Stefanović proveo je goste kroz proizvodnju. U  prikladnoj prezentaciji gospodin Stefanović je kupcima predstavio svoju kompaniju i zajedno sa kolegama odgovarao na pitanja. Ovom posetom, koja je po programu  bila prva i koja je na najlepši način prikazala kompaniju i zaposlene, napravljen je uvod, koji je postavio visok nivo poslovnosti , ali i visok nivo očekivanja od ostalih učesnika u programu.

„LKV centar“ d.o.o predstavio je direktor, gospodin Dragan Nikić. Obilazak projektnog i proizvodnog dela , upoznavanje sa osnovnim principima poslovanja i planovima za budućnost ove kompanije, na goste je ostavilo utisak susreta sa kompanijom doraslom svim zahtevima modernog evropskog tržiša.

U jutarnjim satima 24.septembra gosti  iz „Buyer's mission“ posetili su „Kolarević“ d.o.o. u Pojatama kod Ćićevca. Vlasnik, gospodin  Dušan Kolarević, sa ponosom je pokazao svoju kompaniju i  proizvode koji  odgovaraju najvišim evropskim standardima. Ova kompanija svoju  proizvodnju  plasira isljučivo na strana tržiša, nema reklamacija i zbog povećanja potražnje i ambicioznih planova za budućnost  i dalje povećava svoje kapacitete.  Ljubazni domaćini ispratili su goste ka Trsteniku i kompaniji „Toplica drvo“ d.o.o, u kojoj ih je kroz proizvodnju proveo i na pitanja odgovarao direktor, gospodin Zoran Ilić . Iako oštećena i u fazi sanacije šteta uzrokovanih ogromnim snežnim padavinama tokom prethodne zime kada   se srušio krov, ova kompanija raspolaže kvalitetnom opremom i  sa ponosom ističe impresivnu listu objekata na kojima radi i kvalitet proizvoda kome je najviši kriterijum zadovoljan kupac.

U kasnim popodnevnim satima 24.septembra, u „Seenergy Timber“d.o.o.  vlasnik,  gospodin Aleks Svilar predstavio je svoju mladu kompaniju, njene proizvode i govorio o planovima za budućnost. Smeštena u prirodnom okruženju koje je bogat izvor snabdevanja sirovinom, vodjena ambiciozno i  ozbiljno,  „Seenergy Timber“ ima sve izglede da brzo raste i osvaja nova tržišta.

Posle dana ispunjenog utiscima, učesnici “Buyer’s mission” proveli su noć u Vrnjačkoj Banji, koja sa razlogom predstavlja jedan od bisera srpskog turizma.

U maglovito i hladno rano jutro 25.septembra, grupa stranih kupaca, vodjena klaster menadžerom Agencije za drvo posetila je kompaniju “Zlatić” d.o.o. Nakon obilaska proizvodnje i razgovora sa vlasnikom, gospodinom Ljubinkom Zlatićem, ostao je  upečatljiv utisak racionalnog i domišljatog rukovodjenja  firmom i potencijala da se brzo prilagodi različitim potrebama proizvodnje i tržiša.

U udolini Konareva okruženoj bogatom šumom “Tehnooprema”d.o.o. je izgradila svoje pogone . Na sva pitanja stranih gostiju odgovarali su direktori,  gospodja Mila Karović i gospodin Miljan Karović. Dobro osmišljen, organizovan i zaokružen proizvodni proces, planovi za budućnost koji predvidjaju dalji razvoj kompanije inspirisali su goste na postavljanje brojnih pitanja.

Gusto ispunjen trodnevni program “Buyer’s Mission” završen je posetom kompaniji „Domis“d.o.o,  u blizini Čačka. Goste je primio vlasnik, gospodin Dragan Kuzmanović. Pored neosporno uspešnog poslovanja, ova kompanija može da se pohvali izuzetno lepim okruženjem  na obali reke i  razvojnim planovima koji mogu da pariraju evropskim kompanijama.

Organizatori “Buyer’s Mission”, sa zadovoljstvom ističu da je misija nadmašila njihova očekivanja i  da su utisci koje su nemački kupci  poneli sa sobom neočekivano dobri . Osećaju neskrivenog zadovoljstva organizatora, doprineli su povremeni komentari gostiju  koji su uključivali  izraze poput “impresivno”, ljubaznost i tradicionalno domaćinski odnos srpskih privrednika prema posetiocima, koji je daleko prevazilazio granice uobičajene dobrodošlice i  službene pristojnosti , kao i   poseban trud oko  izdvojenog odlaska iz Čačka do aerodrome u Beogradu, koji je  za gošću iz Nemačke obezbedio gospodin Kuzmanović  .

Ovim putem Agencija za drvo se zahvaljuje svim učesnicima u “Buyer’s Mission” , uz želju da se poslovna aktivnosti  najavljene  u toku poseta kompanijama ubrzo realizuju.

IMG 8821

IMG 8841

IMG 8851

IMG 8879

IMG 8884

IMG 8927

IMG 8929

IMG 8719

IMG 8783

Pročitano 3452 puta