Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Andrea Giavon, generalni direktor Catas-a,  najvažnijeg italijanskog instituta i laboratorije na području ispitivanja drveta i nameštaja, bio je u radnoj poseti Srbiji 14. i 15.11.2013.godine. Cilj posete je bio da gospodin Giavon , imajući u vidu stanje u srpskoj drvnoj industriji, sa svim posebnostima koje ga odlikuju, predloži plan za razvoj Tehnološkog centra drvne industrije Srbije.Predstavnici Šumarskog fakulteta u Beogradu upoznali su italijanskog stručnjaka sa laboratorijom  Šumarskog fakulteta, koja zahvaljujuću svim sertifikatima koje poseduje, može da vrši ispitivanja  priznata od strane evropskih institucija .

15. novembra 2013. godine, gospodin Giavon je, na Šumarskom fakultetu u Beogradu, imao sastanak sa Agencijom za drvo-Klasterom drvoprerađivača.  Buduću da bi Tehnološki centar, čije se osnivanje planira, trebalo da zadovolji u prvom redu potrebe domaćih proizvođača i u skladu sa domaćim institucionalnim okvirima, Agencija za drvo je na sastanak pozvala predstavnike zvaničnih institucija i predstavnike domaćih kompanija. Sastanku sa gospodinom Giavonom su  prisustvovali: gospodin Vladimir Burda, sekretar za oblast drvne industrije, iz Privredne komore Srbije; gospodin Gradimir Simijonović, član UO Građevinsko-industrijske komore Srbije i predsednik UO Agencije za drvo-Klastera drvoprerađivača; gospođa Nataša Pantović, klaster menadžer Agencije za drvo-Klastera drvoprerađivača; gospodin Rajko Sredanović, vlasnik kompanije „Interholz“, Beograd; gospođa ZlataTica, vlasnik kompanije Triumpf, Beograd; gospodin Milenko Sofrić, tehnički direktor kompanije „Gaj inženjering i opremanje“; dr Goran Milić, docent  Šumarskog fakulteta, Beograd; dr Nebojša Todorović sa Šumarskog fakulteta u Beogradu; dr Biserka Nestorović, rukovodilac zavoda za kontrolu nameštaja sa Šumarskog fakulteta u Beogradu . Zaključak koji je izneo gospodin Giavon je bio zasnovan na ukupnoj slici stanja i potreba koje su prisutni na sastanku izneli i u najkraćem bi glasio : Srbija ima veliki deo resursa potrebnih  za osnivanje Tehnološkog centra - kompetentan i visoko stručan kadar, sertifikovanu laboratoriju, Agenciju za drvo- Klaster drvoprerađivača kao organizaciju za vezu između privrednika sa zvaničnim institucijama i  privrednike čije su proizvodnje dobro opremljene. Ovakve resurse bi trebalo adekvatno povezati, podeliti nadležnosti, propisati zaduženjai projektovati finansijski održivu organizaciju na bazi savremenih trendova, koja bi bila izgrađena na već postojećim temeljima. Detaljan izveštaj o svojoj poseti Srbiji i predlog plana za razvoj Tehnološkog centra, gospodin Giavon će proslediti  partnerima na IDWOOD projektu.

Agencija za drvo-Klaster drvoprerađivača, sa svoje strane zahvaljuje gospodinu Giavonu na stručnoj ekspertizi , dobroj volji i prijateljskoj podršci koju je iskazao. U nadi da ćemo sve svoje resurse upotrebiti na pravi način i u interesu drvnoindustrijske branše Srbije, Agencija za drvo-Klaster drvoprerađivača uključiće se u  aktivnosti na osnivanju i radu Tehnološkog centra.

Pročitano 2063 puta