Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Održana je radionica za pomoć drvoprerađivačkim preduzećima u izvozu na tržište Švajcarske i EU

sreda, 11 septembar 2013 21:39

U okviru podrške drvoprerađivačima iz Srbije u cilju povećanja izvoza proizvoda na tržište Švajcarske i EU , Švajcarska agencija za promociju uvoza (Swiss import promotion Programme -SIPPO) u saradnji sa Udruženjem izvoznika Srbije (Exporters Association of Serbia – EAS), održala je u četvrtak, 05.09.2013. godine u hotelu “Moskva” u Beogradu radionicu pod nazivom “Kako uspešno izvoziti u Švajcarsku i EU”. Radionici su prisustvovali predstavnici domaćih izvozno orjentisanih kompanija, članovi Klastera drvoprerađivača Srbije i Agencije za drvo.

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratila Natalija Puntevska, SIPPO predstavnik za Srbiju, Makedoniju i Albaniju.

Gospodin Daniel Pfriter, izvršni direktor Woodpecker Holding Switzerland, govorio je o potrebama, navikama i kriterijumima kupaca s teritorije Švajcarske i posvetio deo izlaganja uticaju trenda na navike kupaca.

Gospodin Christoph Haring, predsednik Upravnog odbora Haring &Co., govorio je o uslovima sa kojima se graditelji, čiji je osnovi materijal za gradnju drvo, suočavaju na tržištu Švajcarske, EU i Azije.

Gospodin Aleksandar Jovanović , član Regionalne privredne komore Valjevo, predstavio je učesnicima radionice najnovijie internet alate za pretragu i analizu tržišta.

Gospođa Sabine Hahn-Fornet, menadžer SIPPO programa za tehničko drvo, upoznala je prisutne sa najvažnijim sajmovima, trgovinskim misijama i drugim mogućnostima u okviru SIPPO programa za 2014. godinu.

U završnom delu radionice predstavnici domaćih kompanija iskoristili su priliku za pitanja i individualna savetovanja sa gospodinom Daniel Pfirterom, gospodinom Christoph Haringom, gospođom Sabine Hahn-Fornet, gospođom Ivanom Petrović iz Udruženja izvoznika Srbije, gospodinom Aleksandrom Jovanovićem i za međusobne razgovore.

Predstavnici Agencije za drvo, gospodin Gradimir Simijonović, gospodin RajkoSredanović, gospođa Nataša Pantović i Klastera drvoprerađivača Srbije dogovorili su s predstavnicima SIPPO održavanje obuke za praktično istraživanje tržišta za izvoz za preduzeća iz oblasti drvoprerade. Obuka će se sprovest početkom 2014. godine I članovi Klastera drvoprerađivača Srbije biće o terminu održavanja blagovremeno obavešteni.

Pročitano 4035 puta