Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 21. i 22. Juna 2013. održan je, nakon jednogodišnje pauze, 7. SABOR DRVOPRERAĐIVAČA Srbije. Organizatori ovog skupa, bili su Klaster drvoprerađivača, Agencija za drvo i Šumarski fakultet.

Skup su otvorili dekan Šumarskog fakulteta, gdin Milan Medarević, predsednik inženjerske komore Srbije gdin Milovan Glavonjić, predstavnici Srbijašuma, Vojvodinašuma, privredne komore Srbije i komore italijansko-srpskih privrednika, u čije ime se obratio generalni sekretar gdin Oliver Lepori.

Na samom početku sabora, pozdravljena je ideja o preseljenju sabora u Beograd, na Šumarski fakultet, sa nadom da će tradicija biti nastavljena i u budućnosti, svake godine. Na ovogodišnjem saboru drvoprerađivača bilo je registrovano preko 120 predstavnika firmi, pojedinaca, državnih institucija i studenata.

Zvanični program Sabora, otvorio je gdin Perica Grbić, direktor Uprave za šume, govoreći o temi Strategija razvoja šumarstva i drvne industrije Srbije u periodu 2013.-2022. godine. Sledeća tema je bila Stanje na tržištu drvne sirovine i biomase, a svoje utiske o datoj temi izneli su predstavnici Srbijašuma gdin Aleksandar Vasiljević i Vojvodinašuma, gdin Zoran Tomović. O  aktuelnostima iz sektora primarne prerade drveta izveštaj je predstavio gdin Dragan Zeljić, direktor firme Can-impex. Gđa Magdalena Gojković je isped firme Pinoles, iznela mišljenje o stanju na tržištu pločastih materijala na bazi drveta dok je gdin Vladimir Burda iz Privredne komore Srbije govorio o temi polufinalni proizvodi i stanje industrije nameštaja.

Posle pauze, održana je panel diskusija na teme o biomasi, mogućnostima organizovanog nastupa na inostranim tržištima kao i potrebi da drvna industrija konačno dobije svoj sektor u resornom ministarstvu.

Drugi dan Sabora, gdin Branko Glavonjić, profesor Šumarskog fakulteta, je izneo najnovije podatke o svetskom i regionalnom tržištu drveta i proizvoda od drveta, nakon čega je usledila diskusija o datom temi.

Na Saboru su bili prisutni predstavnici ministarstva građevinarstva, Udruge za razvoj Hrvatske, kao i predstavnici inostranih firmi iz Hrvatske, Slovenije, Kanade.

Uskoro će na internet prezentaciji www.klasterdp.rs biti predstavljeni zaključci 7.-og Sabora drvoprerađivača, koji će biti prosleđeni i političkim predstavnicima na razmatranje.

Svim posetiocima, predavačima i učesnicima se zahvaljujemo na prisustvu i izražavamo nadu da ćemo se sresti na istom mestu 2014. godine.

Pročitano 2353 puta