Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Domaći materijali za budućnost Srbije - konferencija

petak, 21 decembar 2012 20:04

U organizaciji Privredne komore Srbije, organizovana je konferencija "Domaći materijali za budućnost Srbije". 

Cilj konferencije je doprinos procesu izgradnje Srbije domaćim materijalima, sagledavanje stanja u domaćoj industriji građevinskih materijala i diskusija o predlozima za rešavanje aktuelnih problema u ovom sektoru industrije.

Konferenciju je otvorio ministar građevinarstva i urbanizma, Velimir Ilić. Pored predstavnika industrije građevinskih materijala koji posluju u Srbiji, u radu konferencije su  učestvovali predstavnici ministarstava, PKS i ekonomski analitičari. O potencijalima građevinske industrije govorili su i članovi udruženja Klastera drvoprerađivača, zatim proizvođača glinenenih proizvoda, cementa, proizvođači termo i hidro izolacionih materijala i drugih sektora građevinske privrede.

Poseban osvrt ministar Ilić imao je na slabu zastupljenost drvne industrije u domaćem građevinarstvu: „Drvo kojim obilujemo gotovo da smo izbacili iz upotrebe, a uvozimo čak i pesak. Vlada će podržati gigante, kao što su 'Energoprojekt' ili 'Planum', i pomoći posrnule firme kakva je 'Ratko Mitrović', a posebno fabrike građevinskog materijala, sa ciljem da se oko njih formiraju konzorcijumi“, rekao je Ilić i naglasio da vlada treba da subvencioniše i projektantske kuće, koje će se okrenuti domaćim materijalima.

Klaster drvoprerađivača je govorio o trenutno lošem stanju i problemima koji pritiskaju drvnu industriju ali i o novim proizvodima u Srbiji, čija povećana upotreba bi dovela do značajnijeg privrednog razvoja drvne industrije.

Pročitano 4207 puta