Slajd 1

Tagline

Servisiranje članova

Slajd 2

Tagline 2

Organizacija nastupa na sajmovima

Slajd 3

Tagline4

Organizovanje konferencija, seminara i obuka

Slajd 4

Tagline 4

Stručna putovanja

Slajd 5

Tagline 5

Učešće na medjunarodnim projektima

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

Prva konferencija "Drvna industrija i šumarstvo Srbije"

ponedeljak, 04 april 2016 16:12

Zbog aktuelnosti i permanentnog interesovanja šumarske i drvoprerađivačke javnosti u Vrnjačkoj Banji će se 07. i 08. aprila 2016.godine održati Prvakonferencija „Drvnaindustrijai šumarstvo Srbije”. Akcenat ovogodišnje Konferencije će biti na mogućnostima racionalnog snabdevanja sirovinom.Katedre Planiranja gazdovanja šumama,Iskorišćavanja šuma, Primarne prerade drveta i Organizacije i ekonomike drvne industrije Šumarskog fakulteta organizuju ovu konferenciju saradnji sa JP Srbijašume, JP Vojvodinašume, Upravom za šume, nacionalnim parkovima,privatnim šumovlasnicima, kao i velikim preduzećima drvne industrije među kojima su:Kronospan,Tarkett,Simpo,Ikea, Bioenergy point,GIR, Matis,Enterijer Janković, MicroTri.. Na konferenciji će učestvovati i veliki broj pilanara, proizvođača građevinske stolarije,podova, ploča,nameštaja, kaoiklasteri, stručne škole i partneri iz regiona. Očekuje se dolazak visokih državnih zvaničnika kaoi više od 250 učesnika iz Srbije i zemalja regiona.
Organizacijom ove konferencije Šumarski fakultet želi da predstav iprednosti i potencijale šumarskog i drvoprerađivačkog sektora,kao i industrije nameštaja Srbije,a posebna pažnja će se obratiti na aktuelne probleme snabdevanjas irovinom. Programom konferencije obuhvaćeni su sledeći tematski blokovi:
- Potencijali šuma Republike Srbije i zemalja regiona
- Modeli prodaje sirovine u Srbiji i regionu
- Korišćenje šuma
- Snabdevanje sirovinom na primerima velikih proizvođača peleta,drvnih ploča, rezane građe, furnira,podova, građevinske stolarijei nameštaja od
masivnog drveta.
Cilj konferencije je da se kroz konstruktivni dijalog između učesnika rasvetle problemi koji opterećuju poslovanje firmi iz sektora šumarstva i iz sektora drvne industrije, i da se daju smernice za njihovo rešavanje.

Programski i organizacioni odbor Čine:

Prof.drZdravko Popović
Prof.drMilan Medarević
Prof.drBranko Glavonjić
Prof.drMilorad Danilović

Program konferencije možete pogledati ovde.

Pročitano 1860 puta